Etap Kuruluşudur

Online Katalog

Temizliğin Enerjisi Hayatınızda...

Evde Planlı ve Hızlı Bir Temizlik Yapmak
Blog
Evde Planlı ve Hızlı Bir Temizlik Yapmak

Şimdi sizlere temizlik nasıl çabuk biter? sorusunun cevabını püf noktalarıyla vereceğiz.Planlı olarak evde temizlik yapmak için neleri uygulamalıyız neler yapmalıyız görelim.

Camları Açın

Evinizde o gün temizlik yapın ya da yapmayın, yaz olsun kış olsun fark etmez her gün zaten rutin olarak yapılması gereken ilk iş sabah kalkar kalkmaz camları açıp evimizi havalandırmaktır. Her şeyden önce gelen şey evin havasıdır. Özellikle evin içerisinde sigara içiyor ya da mutfak salon bir ise o tarz evlerin daha uzun süre bile havalandırılması gerekir. 

Duvarlar

Duvarlar evlerin ilk göze çarpan kısımlarıdır ve temiz olmaları görünüm açısından son derece önemlidir. Elbette günlük yada haftalık temizliklerde duvarlarınızı baştan aşağı silin demiyoruz ama ayda bir olabilir. 

Perde ve Cam Temizliği

Duvarları temizledikten sonra tüm perdeleri çıkartın ve makineye atın narin programında yıkanmaya başladığında o esnada süpürge makinesini çıkartın ve tavan köşelerini kornişleri süpürün. Süpürme bittikten sonra iki kova su ve iki bez hazırlayın bezlerin biri kuru olacak ve kovaların bir tanesi sabunlu su olacak. Biraz bulaşık deterjanı ekleyebilirsiniz ama az olsun çok köpüklü olursa durulanmaz ve lekeli kalır dilerseniz sabunlu su yerine yapmak yerine sirkeli su ile de silip kurulayabilirsiniz. Bunun için ikinci bir durulama suyuna gerek yok. Eğer deterjanlı su ile silmek istiyorsanız ikinci kovadaki su temiz olmalı. Bu su ile de bezi ıslatarak ikinci kez silmeniz gerekiyor ardından kuru bez ile kurulayın. Kapıları da sirkeli su ile silebilirsiniz. Bu arada salonun koltuklarını çekmeden önce halısını güzelce süpürüp toplayıp kaldırın en son temizlik bittiğinde sereceksiniz.

Mutfak Temizliği

Mutfak temizliği düzenli ve temiz bir mutfak tüm evin havasını değiştirir. Aynı zamanda zamanımızın büyük bir bölümünü mutfakta geçirdiğimiz için düzenli ve temiz olması bizim rahat çalışmamızı sağlar. Bu yüzden de genel temizlik zamanlarının haricinde de mutfağımızı sürekli temiz tutmalıyız. Birikmiş bulaşıklar, yağ sıçramış mutfak dolapları ve set üstü ocağımız bunların hepsi olay gerçekleştikten sonra temizlenmesi gereken yerlerdir. Eğer ertelenir ise temizlemek zorlaşır. 

Banyo Temizliği

 

Banyo ve tuvaletler açıkçası hijyen açısından en fazla iki günde bir temizlenmesi gereken alanlardır. Banyo temizliği için haftada bir derinlemesine temizlik ve her duştan sonra genel temizlik yaparak banyonun tertemiz olmasını sağlayabilirsiniz. Günlük olarak lavabo ve klozet temizlenmeli her gün temiz havlu konulmalı en azından. Bu şekilde düzenli temizliğini sağlarsanız zaten haftalık genel temizlikte bu alanda çok fazla enerji harcamış olmazsınız. Banyo ve tuvaletlerin maksimum seviyede hijyen olması ve temiz olması gerekmektedir.