Etap Kuruluşudur

Online Katalog

Temizliğin Enerjisi Hayatınızda...

Puffy’den Mutfak Tezgah Türlerine Göre Temizlik Önerileri
Blog
Puffy’den Mutfak Tezgah Türlerine Göre Temizlik Önerileri

Granit Mutfak Tezgahını Nasıl Temizlemelisiniz?

Granit mutfak tezgahları, oldukça şık olmasının yanında temizlik ve bakımı en zor olan malzemelerdendir. Özellikle su lekesi çok fazla tutar. Bu yüzden tezgahın üstünde sıcak bir şeyi asla uzun süre bekletmemeniz gerekir.

Granit tezgahı temizlerken temiz su ve mikrofiber bez kullanabilirsiniz. Leke çok zorluysa bir sprey şişesine limon suyu ve beyaz sirke karışımı yapın. Beyaz sirkeyi fazla abartmayıp en fazla yarım çay bardağı koyun. Bunu karıştırıp tezgaha sıkın. Sonrasında bu karışımı bir iki dakika tezgah üzerinde bekletin. Ardından mikrofiber bezle silip durulayın.

Hadi Kuvars ve Granit Mutfakları Karşılaştıralım

Kuvars tezgahlar, dünyadaki en sert minerallerden biri olan doğal kuvarstan yapılır. Kuvars, gözeneksiz olduğundan bakteri çoğalımına izin vermez. Lekelere karşı çok dirençlidir ayrıca sıvı emilimini engeller.

Granit tezgahlar da kuvars kadar olmasa da dirençlidir. Fakat lekelenmeye daha çok meyillidir. Çizilmesi zordur ve ısı değişikliklerine dayanır.

Kuvarsın siyah, beyaz, kahverengi, mavi gibi renk tonları olabilirken granitin fazla renk seçeneği yoktur.

Mermer ve Laminant Mutfak Nasıl Temizlenir?

Mermer ve laminant yüzeyler hassastır. Oksijenli suyla temizlemek en iyi çözümlerden biridir. Yine bir sprey kutusuyla oksijenli suyu püskürtebilir, 2-10 dk arası bekletebilir, ardından temiz suya batırdığınız bezle durulayabilirsiniz.