Etap Kuruluşudur

Online Katalog

Temizliğin Enerjisi Hayatınızda...

Hava Temizleyicileri Kullanmanın Nedenleri
Blog
Hava Temizleyicileri Kullanmanın Nedenleri

 

Hava Temizleyici Nedir?

Hava temizleyici, havadaki zararlı bileşenleri temizlemeye yarayan bir cihazdır. Ortamın havasının insan sağlığına uygun hale gelmesine yardımcı olur. Özellikle solunum rahatsızlıkları yaşayanlar için çok kullanışlı bir cihazdır. Bahar aylarında ortaya çıkan polenlere alerjisi olanlar, bu dönemlerde zorluk yaşamaktadır. Dışarı çıkmanın kabusa döndüğü bahar aylarında evde alerjiye yakalanmamak için havanızı sık sık temizlemelisiniz. Bu sayede polenlerin zararlı etkilerinden korunabilirsiniz.

Ne kadar temizlik yapılırsa yapılsın ev içerisinde mutlaka toz olur. Egzoz duman, inşaattan çıkan tozlar, kömür ve benzeri kaynaklar ciddi toz çıkmasına neden olur. Etkisi hemen anlaşılmasa da toza bağlı olarak zamanla akciğerlerin çalışma kapasitesinde azalma meydana gelir. Bu durum daha da ilerleyerek damarların tıkanmasına da yol açar. Ortamın havasını kaliteli hale getirmek amacıyla hava temizleyici bir cihaz kullanılabilir.

 

Hava Nemlendirici Ne İşe Yarar?

 

Hava nemlendirici cihazı halk arasında buhar makinası olarak bilinir. Yaz aylarında yükselen, kış aylarında düşen nem miktarı insanlarda sağlık problemlerine neden olabilir. Nemin gerekenden çok yükselmesiyle bakteri ve virüslerin yayılması hızlanır. Nemin gerekenden az olmasıyla ise ciltte kuruluk ve solunum yollarında tıkanıklık meydana gelir. Tüm bu sorunların meydana gelmemesi için bilim adamları hava nemlendirici cihaz geliştirmiştir. Ortamın nemini ideal seviyede tutmaya yarayan bu cihazlar sayesinde tıkanıklık ve kuruluk gibi dertler ortadan kalkmaktadır.